Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeBIZNISU Srebreniku održana je prezentacija Javnog poziva UNDP-a a učešće u programu...

U Srebreniku održana je prezentacija Javnog poziva UNDP-a a učešće u programu razvoja poduzetništva i osnivanja malih preduzeća

U organizaciji Općinske službe za poduzetništvo i lokalni razvoj Srebreniik, u prostorijama Biznis centra u Srebreniku održana je prezentacija Javnog poziva UNDP-a BiH za učešće u programu razvoja poduzetništva i osnivanja malih preduzeća.

Javni poziv je namijenjen nezaposlenim osobama koje imaju kvalitetnu poslovnu ideju i koji žele da se bave vlastitim biznisom. U ovaj projekt će biti uključeno 40  nezaposlenih osoba za koje će UNDP organizirati višednevnu obuku o pokretanju vlastitog biznisa. Nakon treninga, pet polaznika čiji biznis planovi budu najbolje ocijenjeni dobit će bespovratnu finansijsku pomoć za pokretanje vlastitog biznisa, u iznosu od po 7.000 maraka.

Pored finansijske pomoći, nezaposlenim osobama koje pokrenu vlastiti biznis UNDP će osigurati i mentorsku podršku tokom prve godine poslovanja. U ovaj projekt, pored Srebrenika, uključeno je još 20 općina u BiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments