15.4 C
Srebrenik
Utorak, 28 Septembra, 2021

Uhapšen komandir Policijske stanice Kladanj Džavid Avdibašić

U akciji koju su u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona  danas proveli pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminal Sektora kriminalističke policije MUP-a TK slobode je lišen komandir Policijske stanice Kladanj Džavid Avdibašić.

On je osumnjičen za krivično djelo odavanje službene tajne i zloupotreba položaja i ovlašćenja.  Slobode je lišen i H.A,  zaposlenik Šumskog gazdinstva Kladanj, a  osumnjičen je  za krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Po naredbi Općinskog suda Živinice  danas su   obavljeni pretresi na dvije lokacije, u Policiijskoj stanici Kladanj i Šumskom  gazdinstvu Kladanj, nakon čega   su ove osobe lišene slobode.

Pripadnici MUP-a TK trenutno obavljaju kriminalističku obradu, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni biti predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac će  donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičene i donijeti odluku da li će se staviti prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene.

Ova akcija MUP-a  i Tužilaštva TK je nastavak rada na predmetu u kojem je prije mjesec dana slobode lišen i pritvoren Reuf Avdibašić, direktor Šumskog gazdinstva Kladanj,   a koji je osumnjičen za krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi i  zloupotreba položaja i ovlašćenja. Podsjećamo Reuf Avdibašić je, između ostalog,  osumnjičen da je od direktora jednog privrednog društva iz Gračanice primio dar u iznosu od 1600 eura a   kako bi toj firmi pogodovao u poslovanju sa Šumskim gazdinstvom Kladanj.

U toku je istraga u ovom predmetu. (RTV SLON)

Vijesti

Ambasada SAD o najavama Dodika: Nema otcjepljenja

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH...

NJEMAČKA: Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Marco R. (35) iz njemačkog...

Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,960FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe