Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKAnketa o upotrebi informaciono-komunikacijskih tehnologija u Srebreniku

Anketa o upotrebi informaciono-komunikacijskih tehnologija u Srebreniku

Od danas pa do 28. maja 2017. godine, u skladu sa Programom i Planom provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH, na teritoriji općine Srebrenik biće provedena anketa o upotrebi informaciono-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvima i pojedinačno .

Anketiranje domaćinstava na terenu će obavljati anketari ovlašteni od strane Federalnog Zavoda za statistiku Sarajevo. Anketa o upotrebi informaciono-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvima i pojedinačno se provodi u uzorkom izabranim domaćinstvima na području naše općine i osnovni cilj ankete je dobijanje podataka o pristupu informacionim i komunikacijskim tehnologijama, upotrebi računara, korištenju interneta, upotrebi elektronskih servisa javne uprave, trgovini putem interneta, elektronskim vještinama te socio-demografskim karakteristikama ispitanika.

Prikupljeni podaci iz ankete su povjerljivi i isti će se u skladu sa odredbama Zakona o statistici Federacije BiH (Sl. novine FBiH br. 63/03 i 9/09) koristiti isključivo u statističke svrhe. Osim obavještavanja o navedenoj aktivnosti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments