14.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

Lijepo druženje i uživanje uz mirise i okuse na još jednoj Kotlićijadi u Srebreniku

U organizaciji planinarskog društva Majevica Srebrenik danas je na platou ispred srednje škole u Srebreniku organizovana još jedna Kotlićijada, koja je već postala tradicionalna godišnja manifestacija u našem gradu.

I ovogodišnja Kotlićijada bila je prilika za jedno lijepo druženje, uživanje uz prelijepe mirise i okuse, a samo takmičenje odvijalo se u tri discipline, i to spremanje gulaša, bosanskog lonca i fish paprikaša.

Prvo mjesto u kategoriji gulaša odlukom stručnog žirija pripalo je ekipi AMD Electronics, drugo mjesto osvojila je ekipa Mesnica Bašić, a treće Caffe bar Medium.

Najbolji bosanski lonac spremila je ekipa PD Majevica, dok je u kategoriji fish paprikakaša prvo mjesto osvojila ekipa Bossel, a drugo mjesto pripalo je ekipi Ajdared.

Za sve posjetioce Kotlićijade bio je obezbijeđen i besplatan planinarski grah, a i ovogodišnju manifestaciju muzički su uveličali i srebrenički zurlaši.

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,940FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe