Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKPripreme za veliku ekološku proljetnu akciju na području općine Srebrenik

Pripreme za veliku ekološku proljetnu akciju na području općine Srebrenik

Načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović danas je u prostorijama Doma kulture u Srebreniku održao sastanak s predstavnicima mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, ekoloških udruženja i javnih preduzeća s područja srebreničke općine.

Na sastanku je razgovarano o pripremama za predstojeću tradicionalnu proljetnu ekološku akciju uređenja grada i ostalih naseljenih mjesta na području općine Srebrenik. Kako je istakao načelnik Omerović, cilj akcije je poboljšanje uslova života u svim naseljenim mjestima na području općine Srebrenik i podizanje svijesti građana o značaju uređenja i zaštite čovjekove životne sredine.

Akcija će se, prema riječima Omerovića, održati u subotu, 13. maja u svim naseljenim mjestima na području srebreničke općine. U sklopu ove velike ekološke akcije očistit će se javne zelene površine u gradu i ostalim naseljenim mjestima i ukloniti divlje deponije smeća, a očistit će se i dijelovi šumskog kompleksa planine Majevice.

Pored mještana srebreničkih mjesnih zajednica, u ovu akciju će se, kako je najavljeno, uključiti i brojni volonteri i zaposlenici općinskih organa uprave i javnih preduzeća s područja općine Srebrenik. Pomoć se očekuje i od privatnih preduzeća, a među prvima konkretnu podršku ovoj akciji na sastanku su iskazali  predstavnici  privatne firme „Kopeks“ Srebrenik.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments