Ponedjeljak, 15 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKDelegacija općine Sežana iz Republike Slovenije u posjeti Srebreniku

Delegacija općine Sežana iz Republike Slovenije u posjeti Srebreniku

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović danas je upriličio prijem za delegaciju općine Sežana iz Republike Slovenije na čelu sa županom Davorinom Terčonom.

Na sastanku prvih ljudi dviju prijateljskih općina i njihovih saradnika razgovarano je o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje u oblasti privrede, kulture, obrazovanja i sporta. Bilo je riječi i o mogućnostima saradnje na projektima iz oblasti privrede i društvenih djelatnosti koji bi se finansirali iz predpristupnih fondova Evropske unije.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima uspostavljanja konkretne saradnje između Više strukovne škole iz Sežane i Mješovite srednje škole Srebrenik te o mogućnostima uspostavljanja saradnje na razmjeni učenika osnovnih škola iz dvije prijateljske općine. Na sastanku je pokrenuta i inicijativa da se započne postupak potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i saradnji, na osnovu kojeg bi se kasnije potpisala i Povelja o bratimljenju Srebrenika i Sežane. Na kraju sastanka domaćin i njegov gost razmijenili su poklone.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments