Home VIJESTI SREBRENIK Najavljeni teferič i korida u Srebreniku digli prašinu – oglasio se i...

Najavljeni teferič i korida u Srebreniku digli prašinu – oglasio se i načelnik općine Nihad Omerović

0

Posljednjih dana u Srebreniku je podignuta velika prašina oko događaja koji se najavljuje početkom jula na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Srebreniku, a riječ je o manifestaciji koju organizator naziva “Gradski teferič” i u okviru koje je najavljena između ostalog i korida.

Na društvenim mrežama možemo primijeti žestoke kritike na samu ideju organizovanja ovakve manifestacije u gradu, a povodom ovog događaja i reakcija koje su uslijedile oglasio se i načelnik općine Srebrenik dr. Nihad Omerović:

“Poštovani građani, u vezi sa novonastalom situacijom koja se odnosi na navodno održavanje tradicionalne manifestacije “Korida” na pomoćnom stadionu OFK Gradina, odgovorno iznosim sljedeće :
1. Općinski Načelnik nije ni u formalnom ni u neformalnom obliku niti jednom pojedincu ili pravnom licu odobrio korištenje pomenute lokacije za održavanje bilo kakvog skupa te stoga niti održavanje koride.
2. Od ponedjeljka 19.06.2017. godine bit će poduzete sve aktivnosti u smislu provjere eventualno pribavljenih odobrenja, na način od koga su pribavljene saglasnosti i ko je, odnosno koja institucija izdala odobrenje, naravno ukoliko i postoji.
3. Općinski načelnik nema nikakvih negativnih stavova kada su u pitanju kulturni, sportski i svi drugi skupovi afirmativnog karaktera koji imaju za cilj druženje i afirmaciju pozitivnih vrijednosti, ali na način da se svi skupovi moraju održavati na propisan način i na za to predviđenim i propisanim lokacijama.
4. Zamolio bih građanstvo da se ne koriste neprovjerenim informacijama pogotovo ukoliko su iste tendenciozne i usmjerene protiv legalnih institucija i njihovih predstavnika.

Općinski načelnik : Nihad Omerović “

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here