Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKSusretom s privrednicima zaokruženi bajramski prijemi u Općini Srebrenik

Susretom s privrednicima zaokruženi bajramski prijemi u Općini Srebrenik

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović danas je u prostorijama srebreničkog Doma kulture upriličio tradicionalni bajramski prijem za privrednike i obrtnike s područja ove općine. Upućujući iskrene bajramske čestitke, načelnik Omerović se zahvalio predstavnicima srebreničkih privrednih, uslužnih i drugih kolektiva na maksimalnim naporima koje ulažu na privređivanju i zapošljavanju našeg stanovništva, što bi u konačnici trebalo da dovede do povećanja životnog standard na području naše općine pa cijele države BiH.

Prije susreta s privrednicima, načelnik Omerović je u svom kabinetu upriličio bajramske prijeme i za  predstavnike boračkih udruženja, članove ratnog predsjedništva i ratne komandante srebreničkih brigada. –“Ramazan kao mjesec posta i ibadeta trebalo bi da nas sve približi Bogu te nas učini boljim ljudima. Pored toga, da nas približavanjem porodici, komšijama i svim drugim ljudima, učini samokritičnim i dovede do samokorekcije, te da nakon Ramazana budemo bolji ljudi nego smo ranije bili”, istakao je načelnik Omerović, izrazivši zahvalnost gostima prijema na svemu onome što su učinili za odbranu naše domovine u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

U povodu ovog velikog blagdana, dan ranije načelnik Omerović je upriličio odvojene prijeme i za predstavnike Medžlisa IZ Srebrenik, kao i sabornike u IVZ BiH te za predsjednike srebrneičkih mjesnih zajednica, koji u saradnji s Općinom Srebrenik, već godinama veoma požrtvovano volonterski obavljaju brojne aktivnosti u svojim mjesnim zajednicama, kako bi se infrastruktura na cijelom području podigla na još viši nivo. U povodu Ramazanskog bajrama, jednog od najvećim islamskih blagdana, načelnik Omerović jučer se susreo i s predstavnicima političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Srebrenik.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments