Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJET31. juli i definitivno posljednji i krajni rok za uplatu godišnje premije...

31. juli i definitivno posljednji i krajni rok za uplatu godišnje premije osiguranja

Zavod zdravstvenog osiguranja TK ponovno poziva osigurana lica koja nisu izvršila uplatu godišnje premije osiguranja da iskoriste to pravo do 31.07.2017. godine

Utvrđeni rok predstavlja definitivno posljednji i krajni rok za uplatu godišnje premije osiguranja.

Osigurana lica koja uplate premiju osiguranja oslobođena su učešća u svim troškovima primarne, konsultativno-specijalističke i bolničke zdravstvene zaštite, osim u troškovima za banjsko liječenje.

Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja moći će uplatiti samo lica koja se po prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje.

Osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do utvrđenog roka, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio neposrednog učešća u pojedinim troškovima zdravstvene zaštite saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona (“Službene novine TK” broj: 2/03), za koje bi uz uplaćenu premiju bili oslobođeni plaćanja.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments