Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKNačelnik općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio prijem  za predstavnike KK Gradina i...

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio prijem  za predstavnike KK Gradina i FK Seona

U povodu izuzetnih sportskih rezultata koje su postigli u protekloj takmičarskoj sezoni, načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio je svečani prijem za igrače i rukovodstva FK „Seona“ i KK „Gradina“. Upitivši iskrene čestitke za vrhunske sportske rezultate, načelnik Omerović je posebno naglasio da su sportisti koji postižu zapažene rezultate najbolji ambasadori svoga grada. –„Uprkos ogromnim problemima u našem društvu, možemo krupnim koracima krenuti naprijed samo ako iskoristimo sve potencijale i ako postoji iskrena namjera među ljudima. Ovu tezu na najbolji način potvrđuju ova dva sportska kolektiva koja su, iskoristivši sve ljudske potencijale, s relativnom malim finansijskim sredstvima, postigla vrhunske takmičarske rezultate“, istakao je načelnik Omerović.

 

Iako egzistira u jednoj relativno maloj seoskoj sredini, zahvaljujući podršci  lokalnih privrednika i općinskih vlasti, FK „Seona“ u protekloj sezoni izborila je plasman u Drugu nogometnu ligu Federacije BiH. Košarkaški klub Gradina, iako osnovan tek prije šest godina, ove godine je po treći put izborio plasman u samu završnicu A-1 lige Košarkaškog saveza Federacije BiH.

Svojim sportskim rezultatima, rečeno je na prijemu, rukovodstva i igrači ovih klubova pokazali su da se i sa skromnim finansijskim sredstvima, uz puno truda i entuzijazma, mogu postići zavidni sportski rezultati.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments