Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKonkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole TK početkom avgusta

Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole TK početkom avgusta

Uprskos iskazanom  tehnološkom višku  u obrazovanju sa kojim se i ove godine susreće Tuzlanski kanton, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta raspisat će konkurs za prijem nastavnika u osnovne i srednje škole, a konkurs će kao i prethodnih godina biti objavljen početkom augusta.

„Biće sigurno konkursi za osnovne i za srednje škole, a mi trenutno nemamo podataka i to se trenutno radi. Sad se iz ovih potreba moraju eleminisati sve ove pozicije na koji je ovih 216 zaposlenika zbrinuto i mi očekujemo da ćemo ovaj posao završiti i isprovjeravati i da će konkurs biti objavljen najvjerovatnije kao i prošle godine početkom augusta,“ kazala je Mersija Jahić, pomoćnica ministra obrazovanja TK.

Sudeći po najavama iz resornog ministarstva sa početkom nove školske godine svi nastavnici će biti na svojim radnim mjestima, a sve procedure ispoštovane do kraja.

„Sada je u suštini najviše do raspisivanja tog konkursa i do toga da škole završe proceduru prijema zaposlenika. Direktori ali i sva lica koja konkurišu, moramo ozbiljno shvatiti tu proceduru, jer mi smo svi ovdje zbog učenika,“ kazala je Jahićeva.

Nova školska godina u 89 osnovnih i 33 srednje škole na području Tuzlanskog kantona počet će 1. septembra za oko 4.200 prvačića i 4.250 srednjoškolaca.

„Znači mi tu proceduru treba i moramo da završimo do početka nove školske godine, a prvi radni dan u mjesecu septembru je početan nove školske godine,“ istakla je Jahićeva.

Nastava u prvom polugodištu trajat će do 31. decembra kada će učenici osnovnih i srednjih škola otići na četvorosedmični zimski raspust.

Inače, konkurs za prijem uposlenika u ustanove obrazovanja prošle godine bio je raspisan 1. avgusta a na raspolaganju je bilo preko 1000 radnih pozicija. Ako su bude pratila prošlogodišnja dinamika, onda je pred nastavnicima još sedam dana za pripremu papirologije. (RTV SLON)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments