Najsavremeniji u BiH: Pivara Tuzla u rad pustila sisteme za CO2 i pakovanje proizvoda

U Pivari Tuzla, jučer je upriličeno puštanje u rad najsavremenije linije za PET program, čija je investicijska vrijednost preko 2,5 miliona KM, što je nastavak serije velikih ulaganja u modernizaciju pogona.

“S ponosom mogu reći da je stanica za CO2 najsavremenija u BiH i ispunjava sve standarde Evropske unije. S druge strane, imamo i najsavremeniju opremu pomoću koje se radi kompletna linija kada je riječ o PET programu. Tu se pakuju svi proizvodi, od piva, preko mineralne vode do sokova različitih okusa. Također, tu se rade i proizvodi koji odlaze van granica BiH”, rekao je direktor Tuzlanske pivare Fahrudin Salihović.

Inače, proizvodi Pivare Tuzla već dvije godine su zastupljeni u Turskoj, a najavljenim ulaganjima u proizvodnom procesu menadžment ove kompanije želi izaći i na brojna druga tržišta izvan granica BiH.

“Mi se polako, sigurnim koracima, pripremamo za izlazak na nova tržišta”, poručio je Salihović, naglasivši da se ova kompanija trenutno nalazi među 100 najboljih u našoj zemlji.

Svečanom puštanju u rad novih sistema prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je tom prilikom ocijenio da ova kompanija predstavlja važan motor razvoja BiH u cijelosti.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić prilikom obilaska novih sistema istakao je da ulaganje u proizvodnju predstavlja i širenje broja radnih mjesta.