Subota, 2 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKTokom pretresa u Srebreniku pronađena manja količina marihuane

Tokom pretresa u Srebreniku pronađena manja količina marihuane

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, dana 28. i 29.06.2017.godine izvršili više pretresa na području Tuzlanskog kantona, u kojima su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji se dovode u vezu sa različitim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa porodične kuće na području općine Srebrenik i putničkog motornog vozila koje koristi lice E.Š., pronađena je manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (“marihuanu”) i jedna pvc. vrećica u kojoj se nalaze tragovi koji asociraju na opojnu drogu “spid”.

Na području grada Tuzla izvršen je pretres lica S.D., te kuće i putničkog motornog vozila koje isti koristi, kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i tri suboxone tablete. Takođe, na području grada Tuzla je izvršen pretres kod lica M.I.., kod kojeg je pronađena jedna lovačka puška, u vezi čega će protiv istog biti dokumentovano krivično djelo iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK-a.

Prilikom pretresa u Živinicama, kod lica S.A. pronađeno je oko 70 kilograma grafitne masti koji najvjerovatnije potječu iz krivičnog djela Teška krađa, počinjenog na štetu rudnika Dubrave. Protiv S.A. će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Prilikom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata E.H. u Gradačcu, pronađen je i privremeno oduzet pištolj kalibra 9 mm, te pribor za čišćenje, 11 metaka kalibra 7,62 mm i 2 metka bez zrna, u vezi čega će protiv istog lica nadležnom Tužilaštvu TK-a biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe na području Živinica je prilikom pretresa kod lica E.D. pronađena ručno napravljena lovačka puška, u vezi čega će protiv lica biti podnesen Izvještaj KT TK-a zbog postojanja osnova sumnje na počinjeno krivično djelo iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK-a.

Banovićima je izvršen pretres lica N.K., kojom prilikom je kod istog pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“. Takođe je izvršen pretres stana u Banovićima koji koristi maloljetno lice, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: drobilica za mrvljenje opojne droge, flaša za konzumiranje opojne droge i zasađena sjemenka najvjerovatnije “cannabis sative”.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments