Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETJedna od najvećih zapljena heroina u BiH u Brčkom

Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u Brčkom

Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva „Povratnik“, usmjerenoj na otkrivanje i procesuiranje organiziranih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i širom BiH, policijski službenici SIPA-e i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužilaštva BiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banjaluci.

Također, operativnim radom i istražnim aktivnostima došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u proteklom periodu.

Akcija „Povratnik“ je usmjerena na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji su pripadnici vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu u BiH i u inostranstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti se nastavljaju, a osobe pod istragom su osumnjičene za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments