Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKMFS – EMAUS u akciji: S 30 KM stipendirate jedno dijete u...

MFS – EMAUS u akciji: S 30 KM stipendirate jedno dijete u Burkini Faso

MFS-EMMAUS već četvrtu godinu u kontinuitetu šalje stipendije i pomoć djeci u Burkini Faso u Africi, zemlji koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu. U toku je prikupljanje novčanih sredstava za stipendiranje djece za školsku sezonu 2017/2018. Stipendija za jedno dijete iznosi samo 30 konvertibilnih maraka za jednu školsku godinu.Ova humanitarna akcija pokrenuta je 2014. pod nazivom „Testiraj svoju humanost- pomozi mi da i ja završim školu“, a inicijator je bila mreža partnerskih organizacija BBF (Bosna- Burkina Faso – Francuska). Zahvaljujući ovoj saradnji troje uposlenika MFS-EMMAUS-a je posjetilo ovu zemlju te se uvjerilo u katastrofalne uslove življenja tamošnjeg stanovništva nakon čega se javila velka želja ali i osjećaj moralne obaveze da im se pomogne.

Od 2014. godine MFS-EMMAUS je zahvaljujući građanima i donatorima BiH stipendirao 1308 djece i distribuirana su dva kontejnera materijalne pomoći koja su se sastojala od školskog pribora, prehrambenih i higijenskih paketa, odjeće, obuće, poljoprivrednog alata, građevinskog materijala za opremanje škola i sl.

Odlazak u školu, druženje sa vršnjacima, igra i radost su prava  i potrebe djece širom svijeta. Pa ipak, podaci govore da više od 38 milijuna djece u Africi još uvijek ne ide u školu.

Zato pokažite humanost na djelu i budite ponosni što će se bar jedno dijete u dalekoj Africi školovati zahvaljujući upravo vama.

Svi oni koji žele mogu učestvovati u stipendiranju djece i na taj način osnažiti im nadu u bolju i sigurniju budućnost.

Sredstva možete doznačiti na ime Udruženja „HO MFS-EMMAUS“ Doboj Istok

Svrha uplate: Pomoć za djecu Burkine Faso

Transakcijaki račun u KM: 3389002209384239

Devizni račun:

Iban: BA39 3389104805723482

SWIFT: UNCRBA 22

Novac možete uplatiti putem Pay Pala direktno na adresu: donate@mfs-emmaus.ba

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments