Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETObjavljen prvi ponovljeni javni poziv za sufinansiranje volonterskog staža za boračke kategorije

Objavljen prvi ponovljeni javni poziv za sufinansiranje volonterskog staža za boračke kategorije

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je Prvi ponovljeni javni poziv  za učešće u VI programu sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa/volonterskog staža, boraca i članova njihovih porodica, koji je upućen poslodavcima.

Pravo učešća u VI Programu sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa / volonterskog staža, boraca i članova njihovih porodica imaju poslodavci sa područja Tuzlanskog kantona.

Poticajna sredstva Finansijska sredstva za podršku sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa /volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica, obezbjeđena su u Budžetu Tuzlanskog kantona, u iznosu od 500.000,00 KM.

Ova sredstva će se usmjeriti za sufinansiranje poslodavaca, koji će zaključiti ugovore o obavljanju stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa / volonterskog staža sa osobama VSS, sa osobama koje se nalaze na konačnoj listi kandidata Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona od 30.06.2017. godine, u trajanju do 12 mjeseci (na rok utvrđen u Konačnoj listi kandidata), radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad, bez zasnivanja radnog odnosa, kako bi stekli radno iskustvo, potrebno za rad na određenim radnim mjestima ili za polaganje stručnog ispita.

Poslodavcu će se sufinansirati sredstva u bruto iznosu od 230,00 KM mjesečno, po osobi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments