Subota, 2 Jula, 2022
Google search engine
HomeNekategoriziranoBrčko: Vlasnik kafića osumnjičen da je opijao goste i krao njihov novac

Brčko: Vlasnik kafića osumnjičen da je opijao goste i krao njihov novac

Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor vlasniku ugostiteljskog objekta zbog sumnje da je od gostiju krao novac, a nakon što bi umanjio njihovu sposobnost reagovanja kroz upotrebu alkohola ili drugih opojnih sredstava.

 Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 42-godišnjem ugostitelju Z.K. iz G. Rahića kod Brčkog osumnjičenom da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način. Pritvor povratniku u vršenju krivičnih djela Z.K. određen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Z.K. zbog sumnje da je od marta do uvgusta tekuće godine u više navrata od gostiju ugostiteljskog objekta, kojeg posjeduje u G. Rahiću, na drzak način otuđivao novac i druge vrijednosti koje su imali kod sebe. Sumnja se da je Z.K. uz pomoć zaposlenih u objektu koristio pogodne prilike kako bi od gostiju za koje je znao da imaju veću količinu gotovog novca taj novac otuđio. Tužilaštvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

Po nedavnom hapšenju i dovođenju pred tužioca Z.K. je ubrzo ispitan nakon čega je ocijenjeno da postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično djelo ukoliko bude pušten na slobodu, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. S tim u vezi Tužilaštvo je predložilo Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH da se osumnjičenom izrekne mjera pritvora u trajanju od mjesec dana, što je ovaj sud prihvatio. Rješenje o određivanju pritvora potom je potvrđeno od Apelacionog suda budući da je žalba branioca osumnjičenog izjavljena na prvostepenu odluku odbijena od ovog suda.

Po određivanju pritvora osumnjičenom Tužilaštvo u saradnji s Policijom Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na daljnje prikupljanje dokaza za krivično djelo teške krađe izvršene na naročito drzak način.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments