Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKDelegacija Općine Srebrenik boravila u Sežani - upriličen i susret sa predsjednikom...

Delegacija Općine Srebrenik boravila u Sežani – upriličen i susret sa predsjednikom Republike Slovenije  Borutom Pahorom

Delegacija Općine Srebrenik boravila je u Sežani, pitomom slovenskom mjestu i općini  smještenoj na Krasu, u neposrednoj blizini Trsta, gdje su, na poziv župana, prisustvovali obilježavanju  Dana Občine Sežana.
Sa ovom slovenačkom općinom našu općinu veže dugogodišnje prijateljstvo, koje je potvrđeno i 2014. godine za vrijeme prirodnih nepogoda; polave i klizišta koje su zadesile našu domovinu i općinu Srebrenik. Tada su  prijatelji iz Sežane, na čelu sa županom Terčonom, posjetili nekoliko gradova i općina u BiH, kao i Srebrenik, uručivši svima vrijednu pomoć koju je obezbijedila Občina Sežana i njihovi privrednici.
Uskoro se  očekuje i potpisivanje Povelje o prijeteljstvu Sežane i Srebrenika, a ovom prilikom se mora istaknuti poseban doprinos i uloga u izgradnji mostova prijateljstva i veza Srebrenika i Sežane od strane našeg sugrađanina  i poznatog privrednika u Sežani i Sloveniji, gospodina Marković Ante.
Tradicionalno bogat i raznovrstan program i dešavanja koje uvijek prate obilježavanje i proslavu Dana občine Sežana, u trajanju od 25 – 30. augusta, i ove godine su bili takvi, a gostoprimstvo, pažnja i prijateljstvo koje nam je ukazano za vrijeme našeg boravka je posebno i za sve nas nezaboravno.

Tradicionalno bogat i raznovrstan program i dešavanja i ovaj put  su pratili obilježavanje i proslavu Dana občine Sežana.

Značaj ovogodišnje manifestacije je i u tome da je kao poseban gost u Sežani bio i sam predsjednik Republike Slovenije  Borut Pahor sa kojim  delegacija Općine Srebrenik  kratko srela i razgovarala.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments