Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDva miliona KM za jačanje konkuretnosti kompanijama sa područja TK

Dva miliona KM za jačanje konkuretnosti kompanijama sa područja TK

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih poticajnih sredstava između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i 53 poslovna subjekta s područja Federacije BiH, među kojima je nekoliko kompanija iz Tuzle, Gradačca, Lukavca i Živinica bit će održano danas u Mostaru.

Ugovori o dodjeli poticajnih sredstava se potpisuju u sklopu pilot grant sheme pod nazivom „Jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća“ za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 1.684.126,25 KM.

Cilj Grant sheme je podrška tehnološkoj modernizaciji poslovnih procesa, procesu uvođenja međunarodnih standarda i sistema kvaliteta, unapređenje znanja i vještina zaposlenih, promociju izvoznih potencijala i pristupa novim tržištima što će stvoriti kvalitetna radna mjesta i nova upošljavanja-.

Sredstva za realizaciju grant sheme osigurale su Vlada Federacije BiH, putem Javnog natječaja Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, i Europska unija u iznosu od 450.000,00 KM, putem Projekta Lokalnog integriranog razvoja (LIR) koji provodi UNDP u Bosni i Hercegovini.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments