Subota, 2 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKNovi sportski poligon kod područne škole u Ljenobudu

Novi sportski poligon kod područne škole u Ljenobudu

Osnovna škola „Duboki Potok“ Srebrenik uspješno je realizirala projekt izgradnje višenamjenskog sportskog poligona kod područne škole u naselju Ljenobud.

U sklopu ovog projekta asfaltiran je poligon dimenzija 24×20 metara, a položen je i asfalt na pristupnom putu u dužini od oko 70 metara. Prema riječima Mirze Sitarevića, direktora OŠ „Duboki Potok“, u ovaj projekat uloženo je 35.000 maraka, a sredstva su osigurali Ministarstvo obrazovanja Federacije BiH, Kantonalno ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Općina Srebrenik.

Zahvaljujući ovom projektu, riješen je višegodišnji problem s nedostatkom adekvatnog poligona za izvođenje nastave tjelesnog odgoja, a osigurani su i preduslovi za rekreaciju učenika, ali i ostalih mališana iz ovog naselja. Uoči početka nove školeske godine, prema riječima Sitarevića, uspješno su okončani i radovi na rekonstrukciji i utopljavanju područnih škola u naseljima Cage i Kuge, a privode se  završetku i radovi na zamjeni stolarije i izgradnji kanalizacionih odvoda u područnoj školi u Seoni.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments