Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKSvečano obilježen početak nove školske godine

Svečano obilježen početak nove školske godine

Danas je u Prvoj OŠ Srebrenik održana centralna svečanost obilježavanja početka nove školske godine za područje Tuzlanskog kantona.

Uz učenike prvih razreda i njihove roditelje, svečanosti su prisustvovali premijer Vlade TK Bego Gutić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović, ministar finansija TK Jakub Suljkanović i predsjedavajući Općinskog vijeća Srebrenik dr. Ibrahim Zukić.

Naglasivši da je ove školske godine  u Prvoj OŠ upisano 90 prvačića, direktor ove ustanove Haris Mehmedović, zahvalio se roditeljima što su ovoj školi povjerili odgoj i obrazovanje svoje djece. Iskrene čestitke prvačićima i njihovim roditeljima uputio je i resorni ministar u Vladi TK Zlatan Muratović.

–„Obrazovanje je jedna od najvažnijih djelatnosti u društvu, a to je prepoznala i Vlada Tuzlanskog kantona, koja je ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za prvačiće u svim osnovnim školama na području Tuzlanskog kantona. Uvažavajući značaj obrazovanja, Vlada TK je ove godine znatno povećala kapitalna ulaganja u osnovne škole, kako bi se osigurali bolji uslovi za učenike i njihove nastavnike“, naglasio je ministar Muratović.

Čestitke prvačićima i njihovim roditeljima uputio je i premijer Vlade TK Bego Gutić, naglasivši da vlada na čijem je on čelu obrazovanje ne tretira kao trošak, već kao ulaganje u budućnost.

Ove školske godine, prema riječima ministra Muratovića, početak nove škole godine u svim školama na području TK označen je intoranjem himne BiH i isticanjem državne zastave i grba, kako bi se kod najmlađih podsticala ljubav prema domovini. U 86 osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona ove školske godine upisnao je 4.250 prvačića, dok je u prvi razred srednjeg obrazovanja upisano oko 4.000 učenika.

 

Nakon svečanosti u Prvoj osnovnoj školi, delegacija Vlade TK i Općinskog vijeća Srebrenik posjetila je i Mješovitu srednju školu Srebrenik, gdje su zajedno sa direktorom ustanove Safetom Omerovićem obišli nekoliko odjeljenja prvih razreda i poželjeli učenicima puno sreće i uspjeha u nastavku srednjoškolskog obrazovanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments