Home VIJESTI SREBRENIK “Jesenji bazarni dan” u OŠ “Duboki Potok” Srebrenik

“Jesenji bazarni dan” u OŠ “Duboki Potok” Srebrenik

0

Na inicijativu Vijeća roditelja, menadžment i nastavnici OŠ “Duboki Potok” Srebrenik organiizrali su nesvakidašnju manifestaciju pod nazivom “Jesenji bazarni dan”, kojoj je prisustvovao veliki broj građana te predstavnika loklane zajednice, javnih i privatnih preduzeća.

Posjetioci ovog neobičnog bazara imali su priliku po simboličnim cijenama kupiti razne ručne radove koje su izradili učenici i nastavnici ove škole. Učenici svih odjeljenja su samostalno donosili odluke o vrsti proizvoda koje žele prodavati, tako da su se u ponudi našli raznovrsni prehrambeni proizovdi, odjeća, nakit, igračke, ukrasi i drugi ručni radovi.

–“Jesenji bazarni dan svrstava se u slobodne aktivnosti učenika koje imaju, prije svega, humanitarni i stvaralački karakter. Kroz ovaj projekat učenici izgrađuju pozitivne radne navike i odgovornost, a ujedno stiču i realnu sliku o podjeli zadataka između učenika, nastavnika, roditelja i menadžmenta škole. Uz sve to stvara se pozitivna klima i unapređuje saradnja između lokalne zajednice i ove vaspitno-obrazovne ustanove”, ističe Mirza Sitarević, direktor OŠ “Duboki Potok”.

Sredstva prikupljena na “Jesenjem bazarnom danu” upotrijebit će se za poboljšanje ambijenta u školskoj zgradi i kupovinu neophodnih pomagala za opremanje učionica i kabineta.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here