Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeSPORTKK Gradina pobjedom otvorila sezonu - oprostio se dugogodišnji kapiten Edin Nurkanović

KK Gradina pobjedom otvorila sezonu – oprostio se dugogodišnji kapiten Edin Nurkanović

Košarkaši Gradine iz Srebrenika novu sezonu otvorili su pobjedom protiv ekipe Travnika ubjedljivim rezultatom od 84:61.

Od samog početka ekipa trenera Mićanovića nametnula je svoj ritam igre pa se rezultat iz minute u minutu pogotovo u drugom poluvremenu povećavao u korist košarkaša Gradine. Ipak da ne bude sve tako lagano pobrinuli su se košarkaši Travnika koji su u prvom poluvremenu imali aktivan rezultat pa se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu od 42:36 za Gradinu.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa a to je bila ekipa srebreničke Gradine koja je pokazala zasto je jedan od favorita za ulazak u viši rang takmičenja. Već na kraju treceg perioda utakmica je bila rijesena kada je na semaforu stajalo + 20 poena razlike za srebreničke plavce. U zadnjem periodu prednost se popela na +27 poena pa je trener Mićanović pruzio priliku mladim nadama Gradine što su gosti iz Travnika iskoristili i donekle ublažili poraz.

KK Gradina je imala više igrača sa dvocifrenim brojem ubačenih poena a predvodili su ih Hrnčić sa 24, Tanasilović sa 20, Golijanin sa 19 i Radić sa 11 postignutih poena. Kod gostiju vrijedni spomena bili su Bilić sa 15 i Varupa sa 11 postignutih poena. Izuzetno je to  važna pobjeda za srebreničke plavce i otvaranje nove sezone u pobjedničkom ritmu.

Naredno kolo košarkaši Gradine gostuju u Konjicu kod istoimene ekipe.

Treba napomenuti da se pred početak susreta od aktivnog igranja oprostio dojučerasnji kapiten Gradine Edin Nurkanović kome je uprava Gradine uručila prigodne poklone za sve sto je učinio za klub u proteklih osam godina.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments