Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETMedicinskoj sestri iz Doma zdravlja Tuzla dvije godine zatvora

Medicinskoj sestri iz Doma zdravlja Tuzla dvije godine zatvora

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla i za Muniru Zildžić iz Tuzle donio osuđujuću pravosnažnu presudu i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 mjeseci zbog produženog krivičnog djela prevara.

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužilaštva Muniri Zildžić se na teret stavilo da je u periodu od 2010. do kraja 2013. godine  počinila 12 krivičnih djela prevare i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 KM. Također, pravosnažnom presudom se Zildžić obavezuje da nadoknadi štetu oštećenim u pomenutom iznosu.

U optužnici je navedeno da je Zildžić počinila pomenute prevare tako što je većem broju osoba davala lažna obećanja da će omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, ili u nekoliko slučajeva  invalidsku ili prijevremnu penziju njima ili njihovim članovima porodice, kao i u dva slučaja  lažna obećanja  da će  omogućiti  podizanja većih  kredita u banci. Od oštećenih je  uzimala novac iako  svjesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da obećanja i ispuni te  je tako  sebi pribavila  navedenu protivpravnu imovinsku korist.

Također, Kantonalni sud Tuzla je uvažio žalbu Tužilaštva i ukinuo prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adamo Arnautović, te vratio prvostepenom sudu predmet na ponovno suđenje. Optužnicom Tužilaštva se pomenuti terete da su u dva slučaja bili saučesnici Muniri Zildžić u prevarama.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments