Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKOkončan projekt javnih radova u Srebreniku

Okončan projekt javnih radova u Srebreniku

Općina Srebrenik, u saradnji s Razvojnim programom UN-a (UNDP), uspješno je realizirala projekt usmjeren na pružanje pomoći osobama iz ranjivih socijalnih skupina putem privremenog angažovanja na obavljanju javnih radova.

U sklopu ovog projekta, u proteklih 4,5 mjeseci na javnim radovima su privremeno bile angažirane 32 nezaposlene osobe s područja ove općine. U saradnji s Centrom za socijalni rad i Biroom za zapošljavanje, u ovaj projekat bili su uključeni povratnici, raseljena lica, osobe s invaliditetom, nezaposlene mlade osobe koje duže čekaju posao i osobe iz romske populacije.

Svi oni su proteklih nekoliko mjeseci, uz odgovarajuću novčanu naknadu, bili angažirani na čišćenju odvodnih kanala, uklanjanju divljih deponija smeća, održavanju pješačke staze pored rijeke Tinje, pošumljavanju šumskih goleti, održavanju sportskih terena, uređenju javnih zelenih površina i čišćenju šuma i riječnih korita na području ove općine.

U javne radove uloženo je 80.000 maraka, od čega je 50.000 maraka donirao UNDP, a preostalih 30.000 maraka izdvojeno je iz budžeta općine Srebrenik. Kako ističe općinski načelnik Nihad Omerović, uz pružanje prilike najranjivijim socijalnim skupinama da dobiju privremeni posao, realizacijom projekta javnih radova ostvareni su i dugoročni efekti na sprečavanju poplava i erozije tla te uređenja i očuvanja čovjekove životne sredine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments