Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeSPORTOkuplja se rukometna reprezentacija BiH, počinju pripreme za Estoniju

Okuplja se rukometna reprezentacija BiH, počinju pripreme za Estoniju

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži gdje će započeti pripreme za prva dva susreta kvalifikacija za SP protiv Estonije.

Selektor Bilal Šuman se uoči okupljanja suočio s otkazima trojice igrača – Duška Čelice, Marka Tarabochije i golmana Nebojše Grahovca, zbog čega je uputio naknadne pozive dvojici srednjih bekova. Na pripreme su pozvani Goran Daničić iz banjalučkog Borca te Adnan Harmandić iz visočke Bosne, kao i golman francuskog Caena Denis Serdarević.

Prvi meč u kvalifikacijama rukometaši BiH igraju 25. oktobra u Sarajevu, dok je revanš meč ovih dviju reprezentacija na rasporedu tri dana kasnije u Tallinu.

Reprezentacija BiH se zbog blokade računa Rukometnog saveza BiH suočila s problemima vezanim za organizaciju utakmice, ali je selektor Šuman zajedno s direktorom reprezentacije Gordanom Muzurovićem uspio pronaći način da se osiguraju sredstva za susret u Sarajevu te putovanje u Tallinn.

U okviru Šeste grupe kvalfikacija još se nalazi Švicarska, protiv koje će bh. rukometaši igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine.

Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu (dodatnim kvalifikacijama).

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments