Otvoren Javni poziv za pomoć u oporavku od poplava

Projekat za oporavak od poplava finansira Evropska unija, u saradnji sa vladama Federacije BiH i Republike Srpske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International Austria (HWA), i partnerskim opštinama i gradovima, objavio je Javni poziv za odabir korisnica i korisnika, za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014. godine.

Poziv je namijenjen osobama iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva,a prijaviti se mogu i lica sa područja općine Srebrenik i iz sljedećih opština i gradova u Bosni i Hercegovini (BiH): Cazin, Doboj Istok, Domaljevac-Šamac, Goražde, Gračanica, Kakanj, Kalesija, Maglaj, Odžak, Orašje, Sapna, Tešanj, Travnik, Tuzla, Vareš, Vogošća, Zavidovići, Zenica, Žepče, Banja Luka, Bijeljina, Bratunac, Brod, Doboj, Donji Žabar, Gradiška, Jezero, Kostajnica, Laktaši, Lopare, Modriča, Novi Grad, Petrovo, Prijedor, Prnjavor, Šamac, Šekovići, Šipovo, Srbac, Teslić, Ugljevik, Vlasenica i Zvornik.

Javni poziv je otvoren od 9. oktobra 2017. do 9. novembra 2017. godine.

Projekat pomaže trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva u poplavljenim područjima, kroz izgradnju i sanaciju individualnih stambenih objekata, pomoć maloj poljoprivredi, te kreiranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

Prijavu na javni poziv mogu podnijeti fizička lica, odnosno nosioci domaćinstva za porodice, i to u mjestu prebivališta, u prostorijama opštine, odnosno gradske uprave. Formular za prijavu, sa kriterijima za odabir, može se preuzeti u prostorijama opštine ili gradske uprave, u centrima za socijalni rad i u mjesnim zajednicama. Formulari se mogu preuzeti i na web stranicama opština i gradskih uprava, te na web stranici UNDP-a u BiH: www.ba.undp.org.