Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKPožar u Gornjoj Tinji - Poljakovićima, izgorjeli pomoćni objekat i krovna konstrukcija...

Požar u Gornjoj Tinji – Poljakovićima, izgorjeli pomoćni objekat i krovna konstrukcija kuće

U utorak u 20.57 sati izbio je požar na kući Nevzete Tursunović u Gornjoj Tinji – zaseoku Poljakovići kod Srebrenika.

Požar čiji su uzroci još nepoznati, planuo je u pomoćnom objektu u kojem su bili smješteni drva i ugalj, a potom se vrata proširila i na krov kuće. Požar je primijetio prvi komšija Asim Mahmutović koji je pozvao Policijsku stanicu i Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Srebrenik.

Iako su vatrogasci do 20-ak kilometara udaljenih Poljakovića stigli za svega 14 minuta, kada su stigli na lice mjesta požar je već bio u razbuktaloj fazi. Iapk, zahvaljujući efikasnoj akciji, u kojoj je s dva vatrogasna vozila učestvovalo pet vatrogasaca, spriječeno je širenje vatre na veći dio prostorija u prizemlju kuće.

U požaru su izgorjeli pomoćni objekat i krovna konstrukcija kuće, a oštećeni su i ulazna vrata i prozor na kupatilu. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na iznos od oko 5.000 maraka.

Vlasnica kuće je teško bolesna, a nakon što joj je prošle godine preminuo suprug u kući je živjela sama s kćerkom. S obzirom da nije sposobna za rad i da nema stalna novčana primanja nije u stanju osigurati sredstva za sanaciju štete, tako da joj jedinu nadu predstavlja pomoć dobrih ljudi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments