Promovirani učenici generacija osnovnih i srednjih škola TK

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona u saradnji s kantonalnim Pedagoškim zavodom danas je u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru svečano promovisalo učenike generacije osnovnih i srednjih škola.

Na ovoj manifestaciji promovirano je 120 učenika osnovnih i srednjih škola s područja TK koji su svojim radom, trudom i zalaganjem zaslužili priznanja za postignute uspjehe u protekloj školskoj godini.

Resorni ministar Zlatan Muratović čestitao je učenicima i njihovim nastavnicima na postignutim uspjesima.

-U svim našim obrazovnim ustanovama od predškolskih, osnovnoškolskih, srednjoškolskih, pa do visokog obrazovanja težimo ka izvrsnosti, a najbolji reprezent izvrsnosti su učenici generacije – izjavio je Muratović.

Kazao je da je današnja manifestacija vrsta podrške i priznanja najboljim od najboljih za njihove postignute rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima te za njihove doprinose u afirmaciji škola.

 

Za sve učenike generacije resorno ministarstvo osiguralo je jednokratne novčane stipendije u iznosu od 100 KM, a ministar Muratović je poručio da ova manifestacija predstavlja širenje pozitivnih vrijednosti te da su obrazovani ljudi, pogotovo mladi, najveći neiskorišteni resurs u BiH.