Prva osnovna škola Srebrenik domaćin projektu promocije dječije atletike i zdravog odrastanja

U saradnji sa Svjetskom atletskom federacijom i atletskim klubom Tehnograd Tuzla, Prva osnovna  škola u Srebreniku je danas bila domaćin časa atletike kojeg je sa  djecom i nastavnicima organizovala naša proslavljena olimpijka Kada Delić.

Ovo je projekat koji ima za cilj popularizaciju atletike i zdravog života  kod najmlađih uzrasta, a program dječije atletike radi se još od 2001. godine kako bi kraljicu sporta na jedan pristupačan način približili djeci i kako bi djeca ovaj sport tako zavoljela i kasnije se možda i bavili atletikom aktivno.

Danas je realizovan program atletike za uzraste 1. i 2. razreda,gdje je bilo uključeno između 150  i 180 djece koja su zajedno sa učiteljima,učiteljicama i trenerima iz kluba Sloboda Tehograd  prošli određene discipline dječije atletike.

Inače, Prva osnovna škola Srebrenik u proteklim godinama je imala zapažene rezultate u atletkim takmičenjima, redovni su učesnici kantonalnih i federalnih takmičenja, a vrijedi pomenuti da su u protekle dvije godine i djevojčice i dječaci iz ove škole ekipni kantonalni prvaci.