U subotu 2. memorijalni turnir „Adnan Gopo“

I ove godine  KK Gradina iz Srebrenika organizuje, drugi po redu,  memorijalni turnir „Adnan Gopo“,  u znak sjećanja na tragično preminulog košarkaša i kapitena Gradine.

Na rukovodstvu i igračima KK Gradine ostala je obaveza da se redovno podsjećaju na dojučerašnjeg saigrača i prijatelja sa kojim su dugi niz godina dijelili svlačionicu. Ove godine učešće na turniru uzele su ekipe KK „Radnički“ iz Goražda zatim KK „Igman“ Ilidža te ekipa KK „Brčko DC“ za koju je Adnan Gopo igrao jednu sezonu.

-“Možemo biti zadovoljni sa odzivom ekipa uzimajući u obzir da su i Radnički i Igman favoriti za play off A1 lige, a ekipa Brčkog prvi faorit za osvajanje A2 lige grupa Sjever. Veliko hvala za organizaciju turnira ide i sponzorima koji su potpomogli ovaj turnir te veliko hvala Adnanovoj majci Refiji koja je bezrezervno podržala ovaj turnir. Zato ovim putem koristimo priliku da pozovemo srebreničku publiku a i šire da dodju u subotu (07.10.2017.g.) od 10:00 h u Sportsku dvoranu Srebrenik i podrže sve ekipe učesnice koje su došle da odaju počast tragično preminulom košarkašu”, navode iz KK Gradina: