Četvrtak, 7 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKSvečana proširena sjednica Skupštine Udruženja penzionera općine Srebrenik

Svečana proširena sjednica Skupštine Udruženja penzionera općine Srebrenik

U povodu predstojećeg Dana penzionera Federacije BiH, danas je u plavoj sali srebreničkog Doma kulture održana svečana proširena sjednica Skupštine Udruženja penzionera općine Srebrenik.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općine Srebrenik, te predstavnici zdravstvenih inistitucija, Fonda penzijskog osiguranja i penzionerskih udruženja s nivoa Tuzlanskog kantona i Federacije BiH. Prigodan referat posvećen Danu penzionera podnio je predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Srebrenik Salko Hodžić, naglasivši da je oko 80 posto penzionera u Federaciji BiH socijalno ugroženo te da je smortnost penzionerske populacije u stalnom porastu.

Delegatima Skupštine obratili su se i predsjedavajući OV Srebrenik dr. Ibrahim Zukić i pomoćnik općinskog načelnika Nermin Tursić, koji su naglasili da loklane vlasti, u skladu sa svojim mogućnostima, ulažu napore na ublažavanju problema s kojima se suočava penzionerska populacija na području ove općine.

Učesnike svečane sjednice pozdravili su i predstavnici Udruženja penzionera Tuzlanskog kantona i Saveza udurženja penzionera Federacije BiH. Za izuzetan doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva i poboljšanju materijalnog položaja penzionera na sjednici su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene plakete, povelje i zahvalnice. Plakete kao najviše priznanje Udruženja penzionera Srebrenik dobili su Nihad Omerović, Ibrahim Zukić, Gradska apoteka Srebrenik, Banja „Ilidža“ Gradačac, Omer Omerefendić, Mehmedalija Rapa, Fadil Kunto, Haso Halilović, Sakib Hadžić i Esad Husanović.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments