Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKUNDP u Srebreniku organizirao sastanak “Partnerstvo za razvoj”

UNDP u Srebreniku organizirao sastanak “Partnerstvo za razvoj”

U sklopu projekta “Lokalni integrisani razvoj”, danas je u plavoj sali Doma kulture u Srebreniku odrržan sastanak predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) s članovima radne grupe pod nazivom “Partnerstvo za razvoj”.

Sastanku su prisustvovali predstavnici općinskih organa uprave, javnih preduzeća i ustanova te organizacija civilnog društva s područja općine Srebrenik. Kako je rečeno na sastanku, u projekt “Lokalni integrisani razvoj” uključena je 21 jedinica lokalne samouprave iz BiH, među kojima je i Srebrenik, a u dosadašnjim aktivnostima fokus je bio na strateškom razvoju na loklanom nivou.

U proteklom periodu, rečeno je na stastanku, realizirano je niz inicijativa na području ove općine, među kojima posebno vrijedi istaknuti proijekt javnih radova putem kojeg su 32 nepzaposlene osobe u proteklih nepunih pet mjeseci imale privremeni radni angažman uz odgovarajuću novčanu naknadu. Realizirana je i prva faza projekta utopljavanja Sportske dovrane u Srebreniku, a ove projekte zajednički su finansirali UNDP i Općina Srebrenik.

U sklopu ovog projekta, radilo se i na optimizaciji prihoda i rashoda općinskog budžeta, uštedama u općinskom budžetu u cilju ostvarivanja dodatnih sredstava za loklani razvoj, kao i na unapređenju mehanizma saradnje između javnog, privatnog i civilnog sektora.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments