Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJET19 povrijeđenih u sinoćnjem požaru u sarajevskom naselju Alipašino Polje

19 povrijeđenih u sinoćnjem požaru u sarajevskom naselju Alipašino Polje

U požaru koji se sinoć dogodio u stanu na četvrtom spratu u ulici Ante Babića broj 5, usljed udisanja ugljen-monoksida i zadobijenih opekotina povrijeđeno je sedam građana, od toga troje djece, jedanaest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade KS.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su tri osobe zadržane na daljem liječenju.

Četvrta Policijska uprava je sinoć u 18.45 sati obaviještena da je došlo do požara u ulici Ante Babića broj 5, u stanu na četvrtom spratu, vlasništvo M. R. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB KS. Evakuisani su stanari navedenog ulaza.

Na lice mjesta, pored policijskih službenika, pripadnika PVB, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, pripadnika Civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, izašli su i radnici elektrodistribucije i KJKP Toplane.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj obavljaju policijski službenici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak PPZ-a, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a KS.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments