Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETJavni poziv za sufinansiranje zapošljavanja biće objavljen u petak

Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja biće objavljen u petak

Federalni zavod za zapošljavanje će 03. novembra na svojoj web stranici objaviti nastavak trećeg kruga Javnog poziva za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja 2017.  Program se realizira od početka godine te su u tri navrata objavljivani javni pozivi za učešće poslodavaca i nezaposlenih osoba.

„Budući da je bilo odustajanja poslodavaca koji su se prijavili za učešće u ovom programu odlučeno je da sutra 3.11. na našoj web stranici bude objavljen nastavak trećeg javnog poziva. Nastavak trećeg javnog pozivaodnosi se na Zeničko – dobojski, Posavsko – podrinjski i tuzlanski kanton“, izjavio je za RTV Slon Haris Čuljević, portparol Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Kada je u pitanju Tuzlanski kanton po ovom programu ostale su neutrošene 474 hiljade KM.

Poslodavci i nezaposlene osobe koje budu sutra aplicirale iz Tuzlanskog kantona u meniu aktuelni projekti trebaju da pronađu Program sufinansiranja 2017.

„Govorim ovo iz razloga što smo u međuvremenu objavili Javni poziv za učešće u programu sufinansiranja 2017 plus. Dakle, radi s eo dva razičita programa. Na ovaj Plus program neće biti u mogućnosti da apliciraju. Međutim, po ovom programu sufinansiranja zaposšljavanja 2017 koji se realizira od početka godine će biti u mogućnosti od sutra od 8:00 sati da apliciraju“, kazao je Čuljević.

Program sufinansiranja zapošljavanja 2017 fokusiran je na kategorije teže zapošljivih osoba, a obuhvata četiri mjere. Jedna od mjera koje obuhvata program je „Prvo radno iskustvo – jačanje konkurentnosti na tržištu rada“ koja se odnosi na osobe starosti do 30 godine, bez radnog iskustva. Druga mjera je „Vaučer za posao“ namjenjena dugotrajno nezaposlenim osobama dobi iznad 40 godina, ali i za osobe starosti od 30 do 40 godina koje se duži vremenski period nalaze na evidenciji nezaposlenih. „Periodično finansiranje“ i „Javni radovi“ također su mjere predviđene ovim programom sufinansiranja zapošljavanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments