Subota, 2 Jula, 2022
Google search engine
HomeSPORTKK Gradina nezaustavljiva u Donjem Vakufu

KK Gradina nezaustavljiva u Donjem Vakufu

Ovog vikenda košarkaši Gradine iz Srebrenika igrali su svoje prvenstvene utakmice kako u seniorskom tako i u omladinskom pogonu. U okviru VI kola A1 lige u derbi utakmici ovog kola srebrenički plavci zabilježili su sigurnu pobjedu na vrućem terenu u Donjem Vakufu rezultatom 55:44.

Iako utamica nije obilovala velikim brojem poena srebrenički plavci su i u ovom kolu pokazali zasto se nalaze na celu tabele A1 lige. Vec od samog početka granitna odbrana Gradine zaustavljala je sve napade Vakufljana pa je nakon prvog period igre na semaforu stajao pomalo nestvaran rezultat od 14:2 u korist Gradine. Već nakon 12. minuta igre utakmica je bila rijesena kada su srebrenički košarkaši imali 15 poena prednosti koju su do kraja susreta i zadrzali.

Iako su domaćini u ovaj susret usli sa dosta žara i volje da sruse lidera na terenu su im ruke bile vezane pa prakticno nisu mogli nista da pogode. Mnogobrojna publika u Donjem Vakufu nije mogla da uziva u poenima, ali ipak su mogli gledati rovovsku borbu na terenu.

U ovoj utakmici košarkaše Gradine predvodio je Hrnčić sa 19 poena i 12 skokova, pratili su ga Golijanin sa 12 odnosno kapiten Tanaslovic sa 11 postignutih poena. Kod domaćina jedini vrijedan pomena bio je Križanović sa 11 postignutih poena.

Naredno kolo košarkaši Gradine iz Srebrenika ugostiće ekipu Turbine iz Jablanice.

Omladinci KK Gradine zabilježili su dvije vrijedne pobjede u Kladnju nad svojim vršnjacima iz KK „Kladanj“ ubjedljivim rezultatom u pionirskoj kategoriji 52:13, a u kadetskoj kategoriji rezutatom 54:41. Izuzetno uspješan vikend košarkaša Gradine na gostujućim terenima sto svakako zasluzuje velike cestitke.
Sljedeceg vikenda nasa ekipa igra protiv ekipe KK Turbina iz Jablanice. 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments