Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKuntoš pokušao da proda original Dejtonskog sporazuma za 100.000 KM

Kuntoš pokušao da proda original Dejtonskog sporazuma za 100.000 KM

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša (48) sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske jučer su lišili slobode osobu čiji su inicijala Ž.K. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela trgovina utjecajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, potvrđeno je Srni u MUP-u.

U MUP-u su naveli da se Ž.K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Ta osoba jučer je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedena u Posebno odjeljenje tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjoj Luci.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments