Kuntoš pokušao da proda original Dejtonskog sporazuma za 100.000 KM

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša (48) sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske jučer su lišili slobode osobu čiji su inicijala Ž.K. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela trgovina utjecajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, potvrđeno je Srni u MUP-u.

U MUP-u su naveli da se Ž.K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Ta osoba jučer je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedena u Posebno odjeljenje tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjoj Luci.