Nakon triler utakmice u Bugojnu, KK Gradina se novom pobjedom izdvojila na vrhu tabele

I u svojoj četvrtoj ovosezonskoj utakmici košarkaši Gradine iz Srebrenika zabilježili su novu pobjedu. U izuzetno hladnoj dvorani u Bugojnu košarkaši Gradine porazili su ekipu Iskre u triler završnici tijesnim rezultatom od 74:73.

Izuzetno uzbudljiva utakmica u kojoj su se ekipe gotovo citavo vrijeme smjenjivale u vodstvu da bi na kraju je pobjeda „otišla“ zaSrebrenik. Treba uzeti u obzir da su srebrenički plavci bili desetkovani u ovoj utakmici, ne igranjem povrijeđenih igrača Hrnčića, Grošića i Avdića pa je ostatak ekipe dao i vise od svog maksimuma kako bi se nastavio pobjedonosni niz.

Iako su košarkaši Gradine polovinom druge cetvrtine imali 11 poena prednosti uporni domaćini vratili su se u igru pa su 12,2 sekunde do kraja utakmice trojkom Delić-a poveli sa 73:71. Tada na scenu stupaju iskusni igrači Gradine Tanasilovic i Golijanin. Nakon promasaja Tanasilovica lopta se odbija do mladog Bešića koji asistira na tricu usamljenom Golijaninu koji pogađa trojku za konačnih 74:73 i veliko slavlje gostiju iz Srebrenika.

U dosta podmlađenom sastavu Gradine istakao se iskusni trojac Radic i Golijanin sa po 18 poena te Tanasilovic sa 16 postignutih poena. Kod domaćina istakli su se playmaker Bećirović sa 19 te centar Pandzo sa 16 postignutih poena.

Nakon ove pobjede KK Gradina se izdvojila na 1. mjesto na tabeli A1 lige kao ekipa bez poraza u dosadanjem dijelu sezone. Naredno kolo košarkaši Gradine su slobodni buduci da je ekipa Lukavca odustala od takmičenja na početku ove sezone.