Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOtkrivanje  i prevencija zloupotrebe prilikom registracije motornih vozila na području TK

Otkrivanje  i prevencija zloupotrebe prilikom registracije motornih vozila na području TK

Vlada TK usvojila je  Informaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona o poduzimanju mjera i radnji u cilju provođenja validnog upravnog postupka registracije motornih vozila, evidentiranja propusta i zloupotrebe u tom procesu, te definisanju mogućih mjera i aktivnosti kojim će se ti propusti i zloupotrebe spriječiti.

Kantonalna vlada  je u saradnji sa JU  Direkcijom  regionalnih cesta TK pokrenula akciju kojoj je cilj otkrivanje  i prevencija zloupotrebe prilikom registracije motornih vozila, a  koja se odnosi na naplatu putarina. Započete aktivnosti koje se vode na sprječavanju zloupotreba  vodit će se  u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom. Poručeno je da se neće stati dok se ne ispita svaki predmet kod kojeg je bilo zloupotreba prilikom registracije motornih vozila

Nedavno je držan sastanak predstavnika MUP-a TK,  JU Direkcije regionalnih cesta TK ,  ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja,  osiguravajućih kuća i tehničkih pregleda vozila na kojem je istaknuto da  se zloupotrebe koje su do sada rađene  neće moći  raditi u narednom periodu. Primijećen je kontinuirani rast broja vozila u TK, odnosno registrirano je  130.000 vozila, a prihodi  JU Direkcija regionalnih cesta TK nisu porasli u odnosu na povećanje broja vozila.

Ministar Topčagić je poručio da će sve osobe koje su vršile zloupotrebu prilikom registracije motornih vozila biti kažnjene, a građanima koji registruju motorno vozilo  je poručio da više kontrolišu službenike,osiguravajućih kuća i tehničkih pregleda vozila kojima daju punomoć  da u njihovo ime registruju motorna vozila.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme 60 službenika za čin policajac i 10 službenika za čin mlađi inspektor.Narednih 15 dana bit će formirana komisija, koja će objaviti konkurs.

„Očekujemo da ćemo ovu konkursnu proceduru završiti negdje do aprila mjeseca da bi onda ovih 60 policajaca i 10 mlađih inspektora išlo na akademiju u Sarajevo.“ , kazao je Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova TK.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments