U povodu predstojećeg Dana državnosti učenici Prve OŠ održali priredbu

U povodu predstojećeg 25. novembra, Dana državnosti BiH, učenici Prve OŠ Srebrenik danas su organizirali veličanstvenu priredbu kojom su na dostojan način obilježili ovaj veliki državni praznik.
U prepunoj sali ove obrazovne ustanove mališani su izveli raznovrstan program protkan recitacijama, plesom i pjesmama koje su bile u znaku Dana drržavnosti BiH. Članovi školskog hora i orkestra izveli su pjesmu “S one strane Plive”, a članovi recitatorske sekcije prezentirali su nekoliko pjesama na temu “Domovina moja”. 

O Danu državnosti Bosne i Hercegovine govorili su i članovi dramske i debatne sekcije, a polaznici Muzičke škole prezentirali su svoje muzičko umijeće na klaviru i gitari izvodeći zahtjevna djela poznatih kompozitora. 

U programu su učestvovali i članovi plesne sekcije koji su izveli plesnu začku pod nazivom “Za bolje sutra”. Učenici su pročitali i referat posvećen Danu državnosti Bosne I Hercegovine kojeg je pripremio porfesor Mirza Suljagić.

Brojni posjetioci, koji su više od sat vremena imali priliku uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom program, mališane su nagradili dugotrajnim aplauzom za odličnu priredbu koju su poklonili svojoj državi za njen rođendan.