Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIK„Praksa nam je kriza, trebat će nam viza“ - I u Srebreniku...

„Praksa nam je kriza, trebat će nam viza“ – I u Srebreniku obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Krajem prošle sedmice i u Srebreniku je obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je ove godine u 62 lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, osmi put za redom obilježila ovaj dan, koji se inače  obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine, gdje su studenti protestovali protiv nacističke okupacije, te su strijeljani bez prethodnog suđenja.

17.11.  Međunarodni dan srednjoškolaca je dan kada srednjoškolci cijelog svijeta stavljaju fokus javnosti na svoje probleme.  Ove godine Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je fokus stavila na jedinstveno obrazovanje bazirano na kvalitetnoj praktičnoj nastavi i na identifikaciji problema srednjoškolaca i samim tim doprinosu demokratizaciji društva, te je ovogodišnji slogan:

„Praksa nam je kriza, trebat će nam viza.“

Srednjoškolci u Srebreniku su ovom prilikom izradili majice i transparente, održali radionicu zabavnog karaktera,  mirnom šetnjom te freeze performancom na trgu u centru grada odali su i počast Praškim studentima koji su nedužno nastradali boreći se za svoja prava (17.11.1939.g.) . Urađeno je i  anketiranje učenika MSŠ Srebrenik u kojem su  izglasali četiri problema srednjoškolaca u našoj zajednici, a u sklopu projekta održana je i prezentacija o ASuBiH za profesore.

Lokalni tim ASuBiH-a Srebrenik u projektu je imao veliku podršku  MSŠ Srebrenik, a podršku  u realizaciji projekta imali su i od privatnih subjekata kao što su   Lazio Rim, Auto-škola Uspon i Photo Besim.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments