O.Š. ”Puračić” – U novu školsku godinu s čistom vodom

O.Š. ”Puračić” jedna je od četiri škole koja  je u sklopu društveno angažiranog projekta Merkur BH osiguranja ”U zdravoj školi zdrava djeca” dobila sredstva za ugradnju filtera za prečišćavanje vode, čime je riješen stogodišnji problem čiste vode u ovoj i područnim školama na području općine Lukavac. U školi je povodom predstavljanja rezultata projekta održana priredba na temu ”Čista voda zdravo dijete” .

‘Kada dobijete priliku da riješite problem koji je prisutan više od stotinu godina u ovoj školi, onda je to zaista neprocjenjivo i od historijskog značaja za nas. Mnogo nam je značila podrška Merkur BH osiguranja, koja je doprinijela boljim uslovima za djecu ne samo u našoj školi, već i u mnogim drugim širom naše zemlje. Čista voda u školi olakšala je provođenje redovnih nastavnih  aktivnosti, higijena je na mnogo većem nivou, a ono što je najvažnije, djeca su mnogo sretnija i umjesto flaša u svojim školskim torbama, donose osmijehe na svojim licima,” kazala je Rasima Smailović, direktorica O.Š. ”Puračić” iz Puračića, općina Lukavac.

Školu su posjetili i predstavnici Merkur BH osiguranja  koji su kazali kako su ponosni što su doprinijeli rješavanju decenijskog problema s vodom u ovoj školi i na taj način omogućili školarcima da borave u čistijem i zdravijem ambijentu.

Vjerujemo da dobre ideje i zajednički angažman društva u cjelosti mogu dati odlične rezultate u praksi, a dokaz tome je i projekat ”U zdravoj školi zdrava djeca”. Nadamo se da će slični projekti koji su usmjereni na zdravlje naše djece biti prioritet kako drugih kompanija, tako i vladajućih struktura, jer ipak ovaj svijet ostaje na njima. Potrudimo se da im osiguramo zdravo odrastanje za sigurnu i radosnu budućnost,” istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.