Ponedjeljak, 15 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETTuzla: Jednomjesečni pritvor osumnjičenim za namještanje saobraćajnih nezgoda

Tuzla: Jednomjesečni pritvor osumnjičenim za namještanje saobraćajnih nezgoda

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirsada Avdića (30), Semira Salihovića (26),  Adisa Avdića (36), Elmira Imamovića (26), Fikret aMidžića (58)  iDragana Markovića (45), svi iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju saproduženim krivičnim djelom prevara.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti  uperiodu od marta 2015. Do septembra 2017. godine, po prethodnom dogovoru, koristeći se različitim vozilima u Tuzli, Lukavcu i Živinicama namjerno ostvarivali kontakte sadrugim vozilima te dovodili u zabluduvlasnike tih vozila  da su oni u potpunosti odgovorni za nastalu štetu, te su lažnoprikazivali oštećenja na svojim vozilima iako su znali da su oštećenja postojala i ranije. Nakon toga su,  u većini situacija,  od vlasnika vozila tražili da popunjavaju evropske izvještaje i na osnovu toga od različitih osiguravajućih kuća po osnovu polica obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti naplaćivali materijalnu i nematerijalnu štetu. U dosadašnjem toku istrage utvrđeno je da su se osumnjičeni udružili i u ovom vremenskom periodu, na ovaj način ili kroz izdavanje prekršajnih naloga, izvršili 49 prevara.

Po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Tuzla 24. novembra 2017. Godine pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su izvršili pretrese na nekoliko lokacija na području Tuzle, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

U Tužilaštvu je donesena naredba o provođenju istrage a osumnjičeni su ispitani na okolnosti izvršenja krivičnih djela.

Istraga u ovompredmetu je idalje u toku.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments