Ponedjeljak, 15 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Domu kulture u Srebreniku prmovirana „Čuvarkuća“ Tarika Đođića

U Domu kulture u Srebreniku prmovirana „Čuvarkuća“ Tarika Đođića

Sinoć je u prepunoj velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održana promocija zbirke priča „Čuvarkuća“, autora Tarika Đođića iz Sarajeva. Promocija je izazvala, do sada nezapamćenu pažnju Srebreničana, tako da je ovom kulturnom događaju prisustvovalo preko 400 ljubitelja pisane riječi. Uz samog autora, o ovoj knjizi na promociji su govorili poznait reditelj Ademir Kenović, najprepoznatljivije TV lice na ovim prostorima Goran Milić i poznati pisac i scenarista Abdulah Sidran.

U svojoj prvoj knjizi pripovjetki,  reminisencija i meditacija, rečeno je na promociji, Tarik Đođić je ponudio neočekivano ubjedljiv i emotivno produbljen odgovor na pitanje: „Kako čuvati kuću“. Brojni posjetioci promocije, uz odlomke iz zbirke „Čuvarkuća“, imali su priliku čuti i zanimljive priče uglednih gostiju tribine o znamenitim ljudima i istorijskim događajima iz Srebrenika i okoline.

Autor knjige Tarik Đođić, naglasivši da podjednak značaj pridaje promociji svoje knjige u svim sredinama, neovisno o veličini grada ili općine, posebnu zahvlanost je izrazio menadžmentu JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik na uspješnoj organizaciji ovog kulturnog događaja. Odlomke iz zbirke pripovijetki govorio je Adnan Rondić, a posjetioci su imali priliku uživati i u odabranim sevdalinkama u izvedbi članova grupe „Divanhana“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments