Petak, 1 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETUIO BiH: U Bužimu pronađeno i oduzeto zlato i srebro vrijednosti veće...

UIO BiH: U Bužimu pronađeno i oduzeto zlato i srebro vrijednosti veće od 180.000 KM

Nakon pribavljenje operativne informacije o nezakonitom prometovanju zlatnog i srebrnog nakita, tim službenika UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Banja Luka, izašao je u ranim jutarnjim satima na teren na području Bužima.
Tom prilikom zaustavljena su dva putnička motorna vozila. U prvom vozilu je zaustavljen bračni par kod kojeg je pronađena veća količina zlatnog i srebrnog nakita, dok je u drugom vozilu zasutavljeno ženska osoba sa zlatnim i srebrnim nakitom.
Za pronađenu robu nije postojala nikakva dokumentacija o porijeklu, a osobe kod kojih je roba pronađena nemaju registrovanu djelatnost prodaje zlatnog i srebrnog nakita.
Osobe koje su upravljale vozilima su Dž.O. (57) i J.E. (60). Nakon oduzimanja robe utvrđeno je da se radi o zlatu ukupne težine cca 795,10 grama i srebrnom nakitu u količini od cca 6.039,00 grama, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 180.437,00 KM.
Roba je bila namijenjena prodaji na “crnom tržištu” u BiH. Predmetna roba je privremeno oduzeta, a dalji dalji rad na predmetnom slučaju po uputama nadležnog Tužilaštva preuzeli su, uz saradnju policijskih službenika MUP-a Bihać, službenici Odsjeka za provođenje propisa – Grupa za istrage RC Banja Luka.
“Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili svaki oblik nezakonite trgovine. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, saopćeno je.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments