Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeSPORTZajednička press konferencija uoči derbija Sloga - Sloboda

Zajednička press konferencija uoči derbija Sloga – Sloboda

Pred susret jednom od najzanimljivjih mečeva četvrtfinala Kupa BiH u fudbalu u kojem se sastaju Sloga i Sloboda, održana je zajednička press konferencija, u okviru koje su  Slavko Petrović – šef stručnog štaba Slobode, Darko Vojvodić – šef stručnog štaba Sloge i igrači Nemanja Stjepanović i Sulejman Krpić iznijeli svoja očekivanja u susret prvoj istorijskoj utakmici.

Ovaj susret je izazvao veliko interesovanje javnosti i simpatizera sporta, tim prije što je riječ o prvoj utakmici Sloge i Slobode, ali i zbog činjenice da je nekoliko sadašnjih fudbalera Sloge, svojevremeno nosilo Slobodin dres, ali i u klubu sa Tušnja započelo svoje karijere. U obje ekipe nema povrijeđenih igrača, tako da su i trenerima i Sloge i Slobode, skoro svi igrači na raspolaganju za sutrašnji duel.

– Mi smo imali sreću da su nam se pojedini igrači još u prošloj nedjelji vratili u trenažni proces i izdržali su po dva treninga protekle nedjelje bez problema. Neki su već i imali nastup, a to su Aleksandar Lazevski i Amer Ordagić. Ostali su nastavili na treninzima, tako da mogu reći da su svi igrači koji su u trenažnom procesu u opticaju za ovu utakmicu, rekao je između ostalog Slavko Petrović – šef stručnog štaba FK Sloboda.

Sadašnji trener Sloge Darko Vojvodić, također je nekadašnji igrač kluba sa Tušnja, ali i bivši šef stručnog štaba Slobode. Za njega će kako je istakao, ovo biti posebna i utakmica puna emocija.

– Respektujemo naše protivnke. Klub protiv kojeg igramo ima izvanrednu ekipu. Mislim da su na putu izlaska iz krize. Imaju jako kvalitetne igrače. Momak koji sjedi sa moje lijeve strane Sulejman Krpić je jedan od najboljih igrača lige, Sloboda ima Amera Ordagića o kome ne treba puno trošiti riječi. Jako dobro smo ih skautirali, kaže Vojvodić.

Optimizam i pobjedu u sutrašnjem meču je izrazio igrač Slobode Sulejman Krpić.

– Probaćemo sutra da ne primimo go, ali i da postignemo pogodak. Nadam se da ću sutra ja biti strijelac gola za Slobodu. No, ne bi volio da postignem jedan, nego dva gola. Znam da će biti teško, jer sam u ranijim izjavama već rekao da Sloga ima kvalitetne igrače, izjavio je Krpić

Sadašnji igrač Sloge Nemanja Stjepanović je također do nedavno nosio dres Slobode. Danas je jedan od boljih igrača Sloge.

– Ja mislim da će sutra biti jedna kvalitetna, čvrsta, muška utakmica gdje će doći do izražaja borbenost i agresivnost. Nijanse su u pitanju ko je bolji. Možda bi blagu prednost dao Slobodi zbog igranja u Premijer ligi, međutim mi imamo dosta premijerligaških i iskusnih  igrača, koji se znaju nositi sa ovakvim utakmicama i pritiskom, zaključio je Stjepanović.

Susret Sloga – Sloboda igra se sutra na stadionu Bare u Simin Hanu u 13:00 sati, a ulaz je besplatan. Uzvratni susret je sedam dana kasnije na stadionu Tušanj.

Azmir Husić, nekadašnji predsjednik UO FK Sloboda, danas je počasni predsjednik FK Sloga i ovaj susret za njega ima posebnu emotivnu vrijednost. Međutim, zbog poslovnih obaveza i boravka u Americi neće biti u mogućnosti pratiti utakmice.

– Iako neću fizički biti tu, ni na stadionu u Simin Hanu, niti na stadionu Tušanj, srcem i dušom ću biti u dobrim utamicama, i jednoj i drugoj. Ovo će biti prva utakmica gdje ću i pobjedu i poraz oba tima doživjeti pozitivno, rekao je Husić u izkavi za Radio televiziju Slon.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments