Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKBolesna Rahima Suljkić iz Dedića uskoro će imati siguran krov nad...

Bolesna Rahima Suljkić iz Dedića uskoro će imati siguran krov nad glavom

Medžlis IZ Srebrenik, u saradnji s MZ Dedići i Udruženjem „Oaza“ iz Tuzle, pokrenuo je humanitanru akciju na rješavanju stambnog pitanja teško bolesnoj Rahimi Suljkić iz Dedića kod Srebrenika.

Rahima je duševni bolesnik bez bilo kakvih sredstava za život, a boravi u kući staroj preko 50 godina koju je naslijedila od  majke. Uz nedostatak osnovnih prehrambenih namirnica, najveći problem, kako sama kaže, predstavlja joj dotrajala kuća koja već odavno nije sigurna za stanovanje.

–„Još prošle godine u jednoj od prostorija polomile su se drvene grede, nakon čega se potpuno srušio strop. Već drugu zimu boravim samo u jednoj sobici, mada ni ona zbog truhlih podova nije sigurna za boravak. Moj brat Šahbaz, koji mi od svoje skromne penzije pomaže koliko može, krajem prošle godine pokrenuo je akciju na izgradnji nove kuće, ali zbog slabog odziva donatora nije uspio skoro ništa napraviti“, ističe Rahima.

Zbog toga je Medžlis IZ Srebrenik, u saradnji s tuzlanskom „Oazom“ i rukovodstvom MZ Dedići, pokrenuo novu akciju na prikupljanju dobrovoljnih priloga za ovu teško bolesnu ženu. –„Pošto je zima već uveliko počela, a njena dotrajala kuća više nije sigurna za stanovanje, planirali smo da kupimo odgovarajuću montažnu kuću u koju bismo u što kraćem roku smjestili ovu teško bolesnu ženu. Za kupovinu montažne kuće neophodno je izdvojiti oko 10.000 maraka, a u ovom relativno kratkom vremenu uspjeli smo prikupiti petinu potrebnih sredstava“, ističe Jasmin ef. Begunić, koordinator za socijalnu brigu pri Medžlisu IZ Srebrenik.

Organizatori upućuju apel privrednicima i svim dobrim ljudima da  u granicama svojih finansijskih mogućnosti podrže ovu akciju, kako bi ovoj bolesnoj ženi što prije osigurali topli dom. Svi koji se žele uključiti u ovu humanu akciju svoje donatorske priloge mogu uplatiti na žiroračun Medžlisa IZ Srebrenik otvoren kod Vakufske banke broj:1603600036332554, s naznakom za Rahimu Suljkić.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments