Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKDonator iz Švedske obradovao vatrogasce u Srebreniku

Donator iz Švedske obradovao vatrogasce u Srebreniku

Pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Srebrenik dobili su vrijednu donaciju iz Švedske koja će im olakšati izvršavanje njihovih svakodnevnih odgovornih zadataka na terenu.

Prema riječima Bajre Imširovića, šefa Općinske službe CZ Srebrenik, radi se o 13 kompleta najsavremenijih interventnih vatrogasnih odijale i ostale zaštitne opreme, čija je tržišna vrijednost oko 15.000 maraka.

-„Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji povećat će se sigurnost naših dobrovoljnih vatrogasaca, ali i njihova efikasnost prilikom gašenja požara i drugih intervencija. Naše Dobrovoljno vatrogasno društvo okuplja 27 dobro obučenih dobrovoljnih vatrogasaca koji su uvijek spremni da priskoče u pomoć Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u slučaju većih požara i drugih prirodnih ktastrofa“, ističe Imširović.

Finansijska sredstva za transport donirane vatrogasne opreme iz daleke Švedske osigurao je općinski načelnik Nihad Omerović, a savremena interventna vatrogasna odijela donirao je Reuf Jahić iz Srebrenika koji boravi na radu u ovoj skandinavskoj državi. Iako već više od 20 godina s porodicom živi i radi u dalekoj Švedskoj, ovaj humanitarac ne zaboravlja svoj radni kraj. Do sada je osigurao više donacija u vatrogasnoj opremi Profesionalnoj vatrogasnoj jedincii Srebrenik, a redovno pomaže i brojne sportske klubove i druga udruženja na području ove općine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments