Četvrtak, 11 Augusta, 2022
Google search engine
HomeMAGAZINFanovi tužili Bijelo dugme i nakon 12 godina dobili odštetu

Fanovi tužili Bijelo dugme i nakon 12 godina dobili odštetu

Ozvučenje na oproštajnom koncertu Bijelog dugmeta na beogradskom Hipodromu 28. juna 2005. godine bilo je loše i neadekvatno, a 39 posjetilaca koji su tužili organizatore zbog toga što su imali samo sliku, ali ne i ton, na ime odštete dobiće po hiljadu dinara, koliko su platili ulaznicu, i to sa zateznom kamatom za sve godine unazad.

To je u najkraćem epilog maratonskog sudskog spora, koji je trajao punih 12 godina, pišu Novosti. U Prvom, a kasnije u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, održano je više od 30 ročišta, prva presuda je bila u korist organizatora koncerta Music Star Production, a onda je na ponovljenom suđenju ustanovljeno da posjetioci, ipak, nisu mogli dobro da čuju muziku iako su platili kartu za koncert, a to im je moralo biti omogućeno.

Razočarani što su sa koncerta, kojem je prisustvovalo više od 220.000 ljudi, umjesto lijepih emocija ponijeli ružne utiske, grupa posjetilaca iz Novog Sada, Sombora, Beograda, Odžaka, Trstenika, Kraljeva i drugih gradova, podnijela je tužbu protiv veterana jugoslovenskog roka i organizatora koncerta. U svoje i u ime tada još 150 građana iz Novog Sada, Arsenije i Gordana Katanić koji su bili na beogradskom Hipodromu, smatrajući da su prevareni i oštećeni, tražili su da koncert bude ponovljen, ili da im se vrati novac, odnosno hiljadu dinara.

Na ročištima koja su se nizala organizatori su uporno tvrdili da je sve bilo u najboljem redu, a građani da su oštećeni. Kako je vrijeme odmicalo, mnogi od 150 potpisnika tužbe su izgubili strpljenje i odustali, a najupornijih 39 je insistiralo na satisfakciji.

Fanovima Dugmeta draže bi bilo da je i danas popularna grupa održala novi koncert, naravno sa boljim ozvučenjem, što su uostalom u tužbi i tražili, ali ističu da je i ovom pravosnažnom presudom u neku ruku pravda zadovoljena.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments