Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETIzvršeni pretresi u Živinicama i Banovićima

Izvršeni pretresi u Živinicama i Banovićima

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a, OKP PU/PS Živinice i Banovići ) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, po nalogu Općinski sudova, dana 21.12.2017.godine izvršili pretrese na ukupno tri lokacije na području općina  Živinica i Banovića.

Prilikom pretresa porodičnog stana  na području općine Banovića, koje koristi R.Lj., pronađeno je jedna manja pvc vrećica sa 4 smotana “jointa” za koje se pretpostavlja da sadrže opojnu drogue “Canabis sativa” i  jedno manje pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis”.

Takođe, na području općine Živinica prilikom pretresa stana i pmv. koje koristi A.T., pronanađene su i oduzete četiri stabljike visine 30 do 38 cm biljne materije koja svojim izgledom  asocira na opojnu drogu “cannabis”, jedna manja pvc vrećica sa oko 23 grama biljne materije koja asocira na opojnu drogu “cannabis”, 4 smotana “jointa” za koje se pretpostavlja da sadrže opojnu drogu “cannabis sativa” i jedna drobilica za duhan.

Pronađena materija je privremeno oduzeta i bit će predmet vještačenja, a nad licem je zavedena kriminalistička obrada. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ovog događaja.

Istog dana, na području općine Živinica  prilikom pretresa objekata i prostorija koje koriste dva lica inicijala A.K.  pronađen je jedan okvir od automatske puške u kojem se nalazilo osam metaka cal. 7,62. mm.

Nad navedenim licima  u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada,  dok će protiv lica A.K. I A.K. nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a  bit će podnesen  izvještaj za učinjeno krivično djelo iz čl.. 371. KZ FBiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments